Nieuwsbrief RJO Corrente – 5 januari 2020

Dag allemaal, wij wensen jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar! Ook dit jaar staan er weer veel leuk activiteiten en concerten op het programma. In  deze nieuwsbrief lees je er meer over. Nieuwjaarsconcert: 26 januari Het nieuwe jaar is al begonnen en dat betekent dat het nieuwjaarsconcert eraan komt. We houden het nieuwjaarsconcert dit jaar in de Lindenbergzaal op zondag 26 januari 2020 om 15.00 uur. De kaartjes worden niet meer door Corrente verkocht, maar door de Lindenberg. De prijs voor een kaartje zal €5,00 voor volwassenen zijn en € 3,50 voor kinderen. Uiteraard zullen we in het concertweekend ook nog repeteren. Het programma ziet er als volgt uit:

 Zaterdag 25 januari:
o 10.00 tot 12.00 uur: Repetitie Junioren
o 11.30 tot 14.30 uur: Repetitie Jeugd
 Zondag 26 januari:
o 11.30 tot 13.00 uur: Repetitie Junioren
o 12.30 tot 14.15 uur: Repetitie Jeugd
o 15.00 uur: Concert!

De stukjes overlap in de repetities zijn bedoeld om een stuk dat we met beide groepen samen spelen te repeteren. Het is belangrijk dat iedereen er bij de repetities en bij het concert is, dus willen jullie deze tijden vrij houden? In het programmaboekje worden alle voornamen van de spelers vermeld. We gaan ervan uit dat iedereen zowel bij de repetities als bij het concert aanwezig is, maar sturen voor de zekerheid een datumprikker rond. Wil je deze zo snel mogelijk invullen? Dan kunnen we de juiste namen voor het programmaboekje doorgeven. De kleding voor dit concert is netjes zwart met witte of zilveren accenten. Op het concert spelen we de volgende stukken in onderstaande volgorde:

 Junioren
o G.F. Händel Ballet, Menuet, Finale
o R. Schumann The Reaper’s song, The wild Horseman
o Hellbach/Nicolai Faz hoje um ano
o S.H. Newbold Legend of Dark Mountain
o S.H. Newbold Dragon Dances
 Jeugd
o W.A. Mozart Amadeus , allegro uit symfonie 25
o J.S. Bach Gavotte – Air – Gigue, uit orkestsuite no. 3
o L. van Beethoven Symfonie 5, deel 3
o W.A. Mozart Symfonie 36 “Linzer” deel 1
o N. Rimsky-Korsakov Dance of the Tumblers (uit Sneeuwwitje)
 Junioren en jeugd
o Traditional Irish A celtic suite

Wil je de stukken in de juiste volgorde in je klapper doen? Mocht je een stuk missen, stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar stichting@corrente.nl. Dan sturen we je de ontbrekende partij en kun je hem zelf even printen. Het gezamenlijke stuk “A Celtic Suite” zal woensdag uitgedeeld worden aan
degenen die dit stuk nog niet hebben. De stukken van de jeugd zijn ook op youtube te vinden, leuk om mee te oefenen! Bij instellingen kun je de afspeelsnelheid verlagen, zodat je het ook bij kunt houden als je het nog niet op topsnelheid beheerst 😉 Dit zijn de links: Dance of the tumblers, Symphony nr. 5, Symphony nr. 36, Amadeus en Gavotte, Air, Gigue.

Joachim en Anna: 5 februari
Traditiegetrouw spelen we de woensdag na het nieuwjaarsconcert in Verpleeghuis Joachim en Anna. De oplettende lezer ziet dat we dat dit jaar een week later doen. De woensdag na het nieuwjaarsconcert had Joachim en Anna al een andere activiteit, dus komen we een week later. Nieuw is dit jaar dat niet alleen de junioren, maar ook de jeugd mee zal spelen.
Het programma is als volgt:
 16.00 Repetitie
 17.15 Eten
 17.45-18.45 Optreden De jeugdleden die 16.00 uur i.v.m. school niet kunnen halen, kunnen ook om 16.30 uur aanschuiven. Mocht dit met school een probleem zijn, dan kunnen wij voor een brief voor school zorgen waarin wij verzoeken om verlof. Scholen werken hier gewoonlijk graag aan mee.

Meespeelrepetitie: 12 februari
Omdat het optreden bij Joachim en Anna een week verschoven is, wordt ook de meespeelrepetitie een week later ingepland. Vanaf 12 februari werken we aan nieuw repertoire voor het jubileumconcert op 16 mei. Een mooi moment dus om een keer sfeer te komen proeven bij Corrente of om een keer je oude vrienden bij Corrente op te zoeken. Zowel oud-leden, als leerlingen van binnen en buiten de Lindenberg, als kinderen die een keer kennis willen maken, zijn van harte welkom om mee te komen spelen. Stuur een mailtje aan stichting@corrente.nl om de stukken toegestuurd te krijgen.

Ciconia Consort: 18 februari
Het concert en de masterclasses met het Ciconia Consort waren vorig jaar een groot succes. Dit jaar zijn we door het Ciconia Consort uitgenodigd om met korting naar hun concert te komen luisteren. Voor kinderen t/m 12 jaar zijn de kaartjes € 5,00, voor jongeren t/m 27 jaar € 10,00 i.p.v. € 15,00 en
voor volwassenen € 17,50 i.p.v. € 25,00. De kortingscode zal ons nog toegestuurd worden en sturen wij aan jullie door. Misschien een leuk idee om er met een hele groep heen te gaan? 

Correnteweekend: 17-19 april
Het Correnteweekend is ieder jaar weer het leukste en gezelligste weekend van het jaar en ook dit jaar gaan we weer! We gaan naar de Stayokay Arnhem en gaan met de junioren en jeugd samen. De meeste leden hebben zich al aangemeld, een enkeling is helaas verhinderd en van een paar leden horen we graag nog of ze wel of niet meegaan. Er is nog plek, dus ook de nieuwe leden die we na de meespeelrepetitie hopen te verwelkomen, zijn van harte welkom om mee te gaan. Door de gulle gaven van onze sponsoren in de club van 25 en 100 kunnen we de bijdrage voor het weekend verlagen naar €57,50 per persoon. Als je al betaald hebt, zullen we het teveel betaalde terugstorten. Mocht je nog niet betaald hebben, wil je dit dan doen op rekeningnummer NL86 INGB 0008 3742 28 t.n.v. Stichting
Vrienden van NJO Corrente o.v.v. Correnteweekend en de naam van de deelnemer?
We sluiten het weekend af met een bezoek aan het Openluchtmuseum, waar we ook om 14.00 uur en
16.00 uur twee optredens van ongeveer 20-30 minuten hebben. Het Openluchtmuseum is ’s middags gratis toegankelijk voor Correnteleden, helaas niet voor ons publiek. Uiteraard is het wel mogelijk om een bezoek aan het Openluchtmuseum te combineren met een bezoek aan ons concert. Het repertoire dat we spelen, zal ook te horen zijn op de jubileumdag en later bij Nijmegen Klinkt. We vinden het heel leuk als jullie allemaal komen luisteren, maar voel je niet gedwongen een kaartje voor het Openluchtmuseum te moeten kopen, want je kunt ons ook later weer horen spelen. We zoeken nog 3-4 ouders die zin hebben om ons zondagmiddag te begeleiden. Deze ouders lopen mee met de kinderen vanaf de Stayokay naar het Openluchtmuseum, wonen de concerten om 14.00 uur en 16.00 uur bij en gaan in de tussenliggende tijd met de jongere kinderen in groepjes het museum bekijken. Na het concert lopen ze weer met de kinderen terug naar de Stayokay. De instrumenten, in elk geval de grotere, zullen met auto’s van en naar het museum vervoerd worden. Wie heeft er zin om deze zondagmiddag mee te gaan als begeleider? Uiteraard hoef je als begeleider niet zelf de toegang tot het museum te betalen. Als je zin hebt om als begeleider mee te gaan, kun je ons mailen op: stichting@corrente.nl.

Jubileumdag met Het Gelders Orkest en Het Orkest van het Oosten: zaterdag 16 mei
Op zaterdag 16 mei zullen we het jubileum van Corrente vieren. Musici van het Gelders Orkest en van het Orkest van het Oosten komen ons een dag coachen vanaf half 11 ‘s ochtends en we sluiten af met een spetterend optreden om 5 uur ‘s middags. Dit feestje willen we niet alleen vieren, maar samen met musicerende kinderen uit de wijde regio. We zullen hiervoor andere orkesten uitnodigen, maar je mag ook zelf al iedereen die je kunt verzinnen die een instrument bespeelt uitnodigen. Nodig ze vooral ook
uit om mee te repeteren vanaf 12 februari en om mee op Correnteweekend te gaan.
Mee repeteren met Corrente voor de jubileumdag en mee op weekend
Iedereen die zin heeft en mee wil doen met de jubileumdag, is welkom. Maar het is natuurlijk nog leuker om de stukken samen voor te bereiden tijdens de repetities en het Correnteweekend. Mee repeteren kan vanaf 12 februari tegen een gereduceerd tarief en mee-repeteerders kunnen ook mee op weekend.
De kosten en inschrijfmanieren op een rijtje:
 Meespeelrepetitie op 12 februari:
o Aanmelden door te mailen naar stichting@corrente.nl.
o Gratis
 Jubileumdag:
o Gratis voor Correnteleden, zij melden aan via de datumprikker.
o € 10 voor niet-Correnteleden aan Stichting Vrienden van Corrente, zij melden aan
door te mailen naar stichting@corrente.nl.
 Jubileumdag + meerepeteren vanaf 12 februari:
o Aanmelden via de website van de Lindenberg, link zal binnenkort verschijnen. Alvast een mail sturen naar stichting@corrente.nl mag ook.
o € 69 aan de Lindenberg voor niet-Lindenbergleerlingen
o € 34 aan de Lindenberg voor niet-Lindenbergleerlingen
 Jubileumdag + meerepeteren vanaf 12 februari + Correnteweekend:
o Aanmelden voor het repeteren via de website van de Lindenberg èn via een mailtje aan stichting@corrente.nl voor het Correnteweekend
o € 69 aan de Lindenberg voor niet-Lindenbergleerlingen + € 57,50 aan Stichting Vrienden van Corrente
o € 34 aan de Lindenberg voor niet-Lindenbergleerlingen + € 57,50 aan

Stichting Vrienden van Corrente
Sponsoring via sponsorkliks en de club van 25 en 100
Om de kosten voor activiteiten zo laag mogelijk te houden, zijn wij afhankelijk van sponsoring. Wij zijn erg blij met de leden van de club van 25 en 100, die ons jaarlijks met 25 of 100 euro sponsoren, en de mensen die ons via sponsorkliks steunen. Door de bijdragen kunnen we bijv. de kosten voor het Correnteweekend laag houden. Bent u nog niet lid van de club van 25 of 100, maar wilt u dit wel?
Mail dan naar stichting@corrente.nl om u aan te melden.
Wilt u ons sponsoren zonder dat het u iets kost? Dat kan als volgt. Het logo van sponsorkliks op de website van Corrente onderaan deze nieuwsbrief leidt u naar de website van sponsorkliks. Webwinkels die benaderd worden via dit logo, betalen provisie aan sponsorkliks. Corrente ontvangt hiervan 75%. Deze provisie kan aardig oplopen, bijv. als er grotere aankopen gedaan worden, telefoonabonnementen afgesloten worden of vakanties geboekt worden. Helpt u mee ook dit jaar weer een mooi bedrag te verdienen door even te kijken of de website waar u toch al wilde kopen misschien via sponsorkliks benaderd kan worden?

Nieuwsbrief RJO Corrente – 27 mei 2019

Terugblik
Het voorjaar is ieder jaar een drukke periode voor Corrente. We kunnen ook nu weer terugkijken op een mooi concert bij Podium voor de Stad, een zeer geslaagd en gezellig Corrente weekend, gevolgd door een erg leuke samenwerking met het Ciconia Consort die afgesloten werd met een prachtig optreden van zowel Corrente als het Ciconia Consort in de Vereeniging. De zomervakantie nadert inmiddels met rasse schreden, maar toch hebben we nog het een en ander op het programma staan, waarover meer te lezen is in deze nieuwsbrief.

Nieuwe dirigent
Komend schooljaar neemt Guido een sabbatical bij de Lindenberg. Inmiddels is bekend dat Lex Bergink het stokje van Guido over zal nemen bij Corrente. Lex is in muzikaal Nijmegen geen onbekende. Lex is een zeer prettige, vriendelijke en gedreven dirigent en we hebben er alle vertrouwen in dat Corrente bij hem in goede handen is.

Lex Bergink,
Lex is al aan de Lindenberg verbonden als hobo-docent en dirigeert in Nijmegen het Noviomagum Wind Orchestra en Harmonie Tarcisius. Ook met strijkers kan Lex uit de voeten.
Lex Bergink studeerde hobo en orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium. Al tijdens zijn studie maakte hij een solotournee met het Nederlands Studenten Kamerorkest en was hij 1e hoboïst in het orkest van de Europese Gemeenschap waarmee hij vele concertreizen maakte.
Sindsdien speelde hij o.a. in het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Brabants Orkest, I Fiamminghi en was als solohoboïst verbonden aan het orkest van de Vlaamse Opera. Sinds 1984 is hij eerste hoboïst van het kamerorkest Musica Ducis (voormalig Brabants Kamerorkest).
Hij maakte sinds de oprichting in 1990 tot 2002 deel uit van het Hexagon Ensemble, een internationaal gerenommeerd kamermuziekensemble, waarmee hij vele concerten gaf, radio-, tv- en CD opnames maakte en concertreizen had naar o.a. Frankrijk, Duitsland, België, Engeland en de Verenigde Staten. Als solist speelde hij met meerdere orkesten in Nederland maar ook daarbuiten in onder meer München, Wenen en Brussel. Als docent werkte hij aan het Brabants Conservatorium en is momenteel verbonden aan de Lindenberg in Nijmegen.
De drang om zijn muzikale ideeën over te brengen op anderen bracht hem tot dirigeren. In aansluiting daarop volgde hij de studie hoofdvak Orkestdirectie aan het conservatorium. Gedrevenheid in zijn passie voor muziek kenmerkt hem als speler én als dirigent. Op inspirerende wijze weet hij muzikanten te motiveren om hun muzikale grenzen op te zoeken en te verleggen.
Sinds 2000 is hij actief als dirigent/gastdirigent bij verschillende orkesten en ensembles, o.a Brabants Conservatorium (kamermuziek), Kamerorkest Roosendaal, Euregio Jeugdorkest, Noviomagum WindOrchestra, harmonieorkest Tarcisius, Ensemble Wildacker en Tilburgs Studenten Symfonie Orkest Ananta en zowel het jeugdorkest als het hoofdorkest van Filharmonisch Orkest ‘s Hertogenbosch.

Bestuur
Na de zomervakantie zullen Barbara en Heidi aftreden als bestuurslid. Joris, Antoinette en Monique gaan wel door, maar wij zouden het bestuur graag uit vijf bestuursleden laten bestaan. De hoeveelheid werk valt mee, maar zowel voor de verdeling van het werk als voor de continuïteit is het toch erg fijn om met vijf bestuursleden te zijn. We zijn daarom op zoek naar twee nieuwe bestuursleden, waarbij het helemaal fijn zou zijn als één van hen het penningmeesterschap op zich zou willen nemen.. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij de huidige bestuursleden.

Lindenbergfestival
Deze week vindt op de Lindenberg het Lindenbergfestival plaats. Er zijn de hele week open lessen en optredens. Ook Corrente is gevraagd deel te nemen. Komende woensdag zullen onze repetities Open Repetities zijn en zullen we het laatste deel van de repetitie een klein concertje verzorgen. Zorg dus dat je er allemaal bent, goed op tijd en natuurlijk met al je fans die naar je willen komen kijken!

Nijmegen Klinkt!
Op zondag 2 juni spelen wij traditiegetrouw op Nijmegen Klinkt! We hebben dit jaar zowel voor de junioren als voor de jeugd drie kwartier speeltijd gekregen, dus we kunnen ons van onze beste kant laten zien. Helaas zijn er redelijk wat afwezigen doordat het ook het weekend van Hemelvaart is. We kunnen daarom ook met name bij de junioren heel goed de ondersteuning van de jeugd gebruiken. Gelukkig heeft een aantal jeugdleden al toegezegd te komen helpen, maar meer is fijn. Kom dus als je kunt komende woensdag ook om 5 uur naar de repetitie van de junioren om de stukjes een keer mee te spelen en speel dan natuurlijk ook op 2 juni met de junioren mee.
Meenemen: – Bladmuziek – Muziekstandaard + wasknijpers – Instrument + toebehoren – Aantrekken: Correnteshirt met donkere broek/rok. Als je geen correnteshirt hebt, kun je iets zwarts van boven aantrekken en een correntebutton lenen.

Stukken junioren: 1. Legend of the Dark Mountain 2. A Celtic suite: a. John Ryan’s Polka b. The Dark Island c. The Piper o’Dundee d. Three Reel 3. Circle of life 4. Spirity of the American west 5. Hide and Seek 6. Dragon Dances

Stukken Jeugd: 1. Symphonie no. 36 The Linz 2. Eine kleine Nachtmusik 3. Moldau Smetana 4. Symphony no.5 Beethoven 5. Intermezzo Carmen 6. Concert W.A.Mozart no 1 of toch een ander stuk: horen we woensdag! 7. Canon Pachelbell 8. Mazel Tof 9. The Lord of the Dance

Kennismakingsrepetitie 12 juni en Meespeelrepetitie 19 juniOp woensdag 12 juni komt Lex een keer dirigeren om kennis te maken met het orkest. Op 19 juni is de meespeelrepetitie. Neem al je vrienden, bekenden en musicerende buren mee om hen mee te laten spelen en te laten ervaren hoe leuk het is bij Corrente. Omdat Lex volgend jaar dirigeert, zal hij ook deze meespeelrepetitie dirigeren.

Open Podium en Picknick 26 juni
Vorig jaar voor het eerst en nu al een traditie: het Open Podium en de Picknick op het Valkhof! Op 26 juni is er geen gewone repetitie, maar zullen we vanaf half 6 weer voor elkaar spelen op het Open Podium. Er zal een datumprikker worden verstuurd waarop je je kunt aanmelden om een stukje te spelen. Ook als je niet speelt, kom je natuurlijk om te luisteren en samen het jaar af te sluiten. Aansluitend aan het Open Podium gaan we Picknicken op het Valkhof. Neem allemaal je Picknickkleedjes en vooral iets lekkers om te eten mee, dan maken we er een gezellige en lekkere afsluiting van. Natuurlijk zijn je ouders, broertjes en zusjes ook welkom om te komen luisteren en een hapje mee te eten.

Aanmelden komend schooljaar
Aanmelden voor de repetities in het nieuwe schooljaar gebeurt via de website van de Lindenberg. Als je dit voor 1 juni doet, maak je kans op een waardebon van € 50,00. Voor ons is het ook prettig als je ruim voor de vakantie aanmeldt, omdat wij dan weten op wie we kunnen rekenen.

Eerste repetitie en lestijd komend schooljaar
Na de zomervakantie starten we weer op woensdag 28 augustus.

Omdat Lex op woensdagavond ook nog elders dirigeert, zal de lestijd van Corrente wat vroeger zijn. Dit staat op het moment dat ik dit schrijf nog verkeerd op de website, omdat nog maar net bekend is dat Lex de nieuwe dirigent is.
De juiste tijden zijn: Junioren 16:00-17:00 uur
Jeugd 17:00-19:00 uur
Voor de junioren van het Stedelijk Gymnasium zal dit geen probleem zijn, omdat zij op woensdag uiterlijk om 15.15 uur vrij zijn. Mochten er junioren zijn, voor wie blijkt dat zij dit i.v.m. school niet kunnen halen, neem dan even contact op, dan kijken we of het bijv. mogelijk is om misschien al bij de jeugd in te stromen. Ook is het natuurlijk altijd mogelijk om in overleg wat later bij de repetitie aan te schuiven.

Sponsorkliks
Op de website van Corrente staat de link naar de website van sponsorkliks. Webwinkels die benaderd zijn via de website van Corrente en vervolgens via die van sponsorkliks, betalen provisie aan sponsorkliks. Corrente ontvangt hiervan 75%. Door jullie aankopen is bijvoorbeeld het Correnteweekend € 5,00 goedkoper, dank daarvoor. Tip: kijk voor het boeken van je vakantie of de reisorganisatie waar je boekt aangesloten is bij sponsorkliks. Doordat dit vaak om flinke bedragen gaat, is de provisie ook hoog, terwijl het je zelf niets extra kost. Booking.com en Belvilla zijn bijvoorbeeld aangesloten. Door jullie hulp, kunnen we de kosten voor de activiteiten lager houden.

Nieuwsbrief RJO Corrente – 11 maart 2019

Terugblik

We zijn dit jaar gestart met een feestelijk nieuwjaarsconcert, waar erg mooi gespeeld is. De reacties waren zeer positief. Veel dank aan iedereen die meegespeeld en meegeholpen heeft en uiteraard aan Guido! Een paar dagen later waren we te gast bij Verpleeghuis Joachim en Anna in een enigszins gewijzigde formule. Niet alleen de junioren speelden daar als orkest, maar ook diverse leerlingen van zowel de junioren als de jeugd lieten alleen of samen een stukje horen. De bewoners en leiding waren zo enthousiast, dat we gevraagd zijn snel weer een keer terug te komen. Nog een week later was de meespeelrepetitie. Hier zijn 7 kinderen komen meespelen. Twee van hen vonden het nog te moeilijk, en komen graag in een later stadium, één vond het nog te spannend, één bleek de tijd toch niet te kunnen halen en de laatste drie zijn Marit, Yara en Nina. Marit speelt viool en Yara en Nina spelen blokfluit en ze zijn inmiddels alle drie lid van het Juniororkest. Welkom!

Podium voor de Stad

Zondag 17 maart speelt de jeugd om 11 uur in de kleine zaal in de Vereeniging op Podium voor de Stad. Podium voor de Stad is een evenement waar orkesten en gezelschappen uit Nijmegen zich presenteren. De hele dag zijn er concerten die gratis bezocht kunnen worden.

Praktische informatie:

Verzamelen 10.30 uur in de ruimte bovenaan de trap bij de kleine zaal.

Kleding: Correnteshirt met zwarte broek/rok.

Meenemen: klapper met muziek, muziekstandaard, instrument met toebehoren.

Correnteweekend

Het is al bijna zo ver en we hebben er veel zin in! Van 5 april tot 7 april gaan we met 34 leden van Corrente en 29 leden van het Waterland Jeugdorkest op Correnteweekend in Buitencentrum Overasselt. Naast veel repeteren is er ook tijd om lekker met elkaar te spelen, kletsen, hangen en om elkaar te vermaken op de Bonte Avond. Denk alvast eens na over hoe je een onuitwisbare indruk op het Waterlandorkest gaat achterlaten! Alle praktische informatie vind je in de brief in de bijlage.

Hulp gezocht: Vervoer van o.a. pauken naar Correnteweekend

Een aantal dingen zal van de Lindenberg naar het Correnteweekend en weer terug vervoerd moeten worden, waaronder de pauken. Wie heeft er een busje o.i.d. en wil het een en ander vervoeren? Evt. kunnen de spullen woensdag 2 april na de repetitie al meegenomen worden. Als je kunt helpen, kun je ons bereiken door te mailen naar stichting@corrente.nl of door een van ons even aan te schieten.

Ciconia Consort

Het Ciconia Consort is een strijkorkest van ongeveer 20 zeer talentvolle jonge musici en staat onder leiding van dirigent Dick van Gasteren. Op 9 april geeft een aantal leden van Cicionia vanaf 13.00 uur masterclasses aan jeugdleden van Corrente en repeteert Dick van Gasteren vanaf 15.30 uur met ons hele jeugdorkest. ’s Avonds spelen wij om 19.30 uur wat we ’s middags gerepeteerd hebben in het voorprogramma van het concert “Rheingold” van het Ciconia Consort. Zowel de masterclasses en de repetitie als het concert vinden plaats in de Vereeniging. Uiteraard is iedereen van harte welkom om te komen kijken en luisteren. De masterclasses en het voorprogramma zijn gratis toegankelijk. Leden die meespelen in het voorprogramma hebben gratis toegang. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe deze kaarten besteld kunnen worden. Zodra wij dit horen, laten we het jullie weten.
Omdat we beginnen op een tijd die voor de meeste leden tijdens schooltijd is, voegen we bij deze nieuwsbrief een aantal documenten (brief, ledenlijst, informatie Ciconia, flyer) die gebruikt kunnen worden om de verlofaanvraag op school te ondersteunen. Scholen mogen leerlingen tot 10 dagen verlof per jaar geven voor dergelijke activiteiten en zijn gewoonlijk zeer welwillend om hieraan mee te werken. Wij hopen dan ook dat het hele jeugdorkest al vanaf de masterclasses aanwezig kan zijn.

Geen repetitie op 10 april

Na het correnteweekend en de dag met het Ciconia Consort moeten we op woensdagavond allemaal een beetje bijkomen en is Guido bovendien verhinderd vanwege een activiteit op het Monterssori College. De repetitie vervalt daarom op woensdag 10 april.