Over RJO Corrente

Bij het Regionaal Jeugdorkest Corrente (RJOC) speel je met jongeren uit Nijmegen en verre omgeving. Je kunt het gerust een symfonieorkest noemen. Dat wil zeggen dat er klassieke muziek op het repertoire staat: Vivaldi… of Brahms… Maar dat niet alleen; we vinden het ook leuk om met Ierse volksmuziek (Jigs and reels!) of bekende filmmuziek (Pirates of the Carribbean) aan de slag te gaan.

Natuurlijk geven we geregeld een concert. Op het traditionele Nieuwjaarsconcert trekken we allemaal chique kleren aan. Net zo als we optreden in De Efteling of in Concertgebouw De Vereeniging. Maar als we met zijn allen een weekend op kamp gaan en drie dagen muziek maken en lol trappen (‘Slapen? Wat is dat’), hoeft dat echt niet.

Over de dirigent

Lex Bergink
Hij studeerde hobo enorkestdirectie aan het Brabants Conservatorium. Al tijdens zijn studie maakte hij een solotournee met het Nederlands Studenten Kamerorkest en was hij 1e hoboïst in het orkest van de Europese Gemeenschap waarmee hij vele concertreizen maakte.

Sindsdien speelde hij o.a. in het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Brabants Orkest, I Fiamminghi en was als solohoboïst verbonden aan het orkest van de Vlaamse Opera. Sinds 1984 is hij eerste hoboïst van het kamerorkest Musica Ducis (voormalig Brabants Kamerorkest).

Hij maakte sinds de oprichting in 1990 tot 2002 deel uit van het Hexagon Ensemble, een internationaal gerenommeerd kamermuziekensemble, waarmee hij vele concerten gaf, radio-, tv- en CD opnames maakte en concertreizen had naar o.a. Frankrijk, Duitsland, België, Engeland en de Verenigde Staten. Als solist speelde hij met meerdere orkesten in Nederland maar ook daarbuiten in onder meer München, Wenen en Brussel. Als docent werkte hij aan het Brabants Conservatorium en is momenteel verbonden aan de Lindenberg in Nijmegen.

De drang om zijn muzikale ideeën over te brengen op anderen bracht hem tot dirigeren. In aansluiting daarop volgde hij de studie hoofdvak Orkestdirectie aan het conservatorium. Gedrevenheid in zijn passie voor muziek kenmerkt hem als speler én als dirigent. Op inspirerende wijze weet hij muzikanten te motiveren om hun muzikale grenzen op te zoeken en te verleggen.

Sinds 2000 is hij actief als dirigent/gastdirigent bij verschillende orkesten en ensembles, o.a Brabants Conservatorium (kamermuziek), Kamerorkest Roosendaal, Euregio Jeugdorkest, Noviomagum WindOrchestra, harmonieorkest Tarcisius, Ensemble Wildacker en Tilburgs Studenten Symfonie Orkest Ananta en zowel het jeugdorkest als het hoofdorkest van Filharmonisch Orkest ‘s Hertogenbosch

Over de Stichting Vrienden van RJO Corrente

De Stichting Vrienden van Regionaal Jeugdorkest Corrente is opgericht door ouders van de orkestleden, met als doel de continuïteit en de kwaliteit van het orkest te bevorderen. Dit doet de Stichting onder andere door het organiseren van activiteiten met en voor de leden van Corrente (het jaarlijkse kamp, uitwisselingsprojecten), door te assisteren bij de organisatie van repetities en optredens, door het verzorgen van publiciteit en door financiële middelen beschikbaar te stellen voor de aanschaf van diverse benodigdheden.

Donateur worden?
Corrente stelt uw donatie zeer op prijs. Elke gift, ongeacht het bedrag, is welkom. Alle donateurs ontvangen jaarlijks een uitnodiging voor één of meer optredens van RJO Corrente. Ook worden zij op de hoogte gehouden van ontwikkelingen rond het orkest.

Voor informatie over Corrente kunt u contact opnemen met stichting@corrente.nl.