Over RJO Corrente

Bij het Regionaal Jeugdorkest Corrente (RJOC) speel je met jongeren uit Nijmegen en verre omgeving. Je kunt het gerust een symfonieorkest noemen. Dat wil zeggen dat er klassieke muziek op het repertoire staat: Vivaldi… of Brahms… Maar dat niet alleen; we vinden het ook leuk om met Ierse volksmuziek (Jigs and reels!) of bekende filmmuziek (Pirates of the Carribbean) aan de slag te gaan.

Natuurlijk geven we geregeld een concert. Op het traditionele Nieuwjaarsconcert trekken we allemaal chique kleren aan. Net zo als we optreden in De Efteling of in Concertgebouw De Vereeniging. Maar als we met zijn allen een weekend op kamp gaan en drie dagen muziek maken en lol trappen (‘Slapen? Wat is dat’), hoeft dat echt niet.

Over de dirigent

Onze dirigent heet Guido Jansen. Hij heeft prima naar zijn zin bij dit jeugdorkest, want hij is er al bij vanaf het begin van Corrente rond 1993. Dat is al dik 20 jaar! Hij speelt op een heel oude viool. Zijn instrumentstudie heeft hij gevolgd op het conservatorium in Maastricht (1987). Ook heeft hij dirigeren gestudeerd.

Na zijn studie gaf hij eerst alleen maar les aan jongeren. Maar na een tijdje vond hij muziek maken met leerlingen in een orkest een stuk leuker. Als al die violen en cello’s, dwarsfluiten en klarinetten harmonieus samen klinken, vindt hij dat machtig mooi. Ja, zelfs magisch.

Hij heeft best een druk leven, want hij geeft dus vioolles, dirigeert het RJOC en speelt op zijn viool mee in andere orkesten (Popmuziek!). En dan is hij ook nog muziekleraar op het Montessori College in Nijmegen. Maar het RJOC vindt ie toch het leukst.

Wil je hem een mail sturen?
voor vioolles: guido@vioolesnijmegen.nl / http:www.vioollesnijmegen.nl;
voor Corrente: dirigent@corrente.nl.

Over de Stichting Vrienden van RJO Corrente

De Stichting Vrienden van Regionaal Jeugdorkest Corrente is opgericht door ouders van de orkestleden, met als doel de continuïteit en de kwaliteit van het orkest te bevorderen. Dit doet de Stichting onder andere door het organiseren van activiteiten met en voor de leden van Corrente (het jaarlijkse kamp, uitwisselingsprojecten), door te assisteren bij de organisatie van repetities en optredens, door het verzorgen van publiciteit en door financiële middelen beschikbaar te stellen voor de aanschaf van diverse benodigdheden.

Donateur worden?
Corrente stelt uw donatie zeer op prijs. Elke gift, ongeacht het bedrag, is welkom. Alle donateurs ontvangen jaarlijks een uitnodiging voor één of meer optredens van RJO Corrente. Ook worden zij op de hoogte gehouden van ontwikkelingen rond het orkest.

Voor informatie over Corrente kunt u contact opnemen met stichting@corrente.nl.